font-family: 'Gloria Hallelujah', cursive; Lindfors' girls Balkan Style: Monte Cristo sandwiches

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Monte Cristo sandwiches

Tämänpäiväisen postauksen aiheena ovat Monte Cristo sandwiches. Kyseessä on yksi variaatio kuuluisista ranskalaisista Croque monsieur -leivistä. Ohje on todella herkullinen, ja se sopiikin hyvin aamu-tai välipalaksi.

Monte Cristo sandwiches (kahdelle)

4 viipaletta paahtoleipää
4 siivua emmental -juustoa
2 palaa kinkkua
2 palaa kalkkunaleikettä
Dijon -sinappia
majoneesia
1 iso kananmuna
3 rkl vehnäjäuhoja

Voitele leipäviipaleet toiselta puolelta sinapilla ja majoneesilla. Itse suosin Dijon-sinappia, se on mielestäni tavallista maukkaampaa ja samalla väkevämpää. Laita kahdelle leivälle molemmille yksi viipale kalkkunaleikettä, yksi siivu juustoa ja päälle yksi pala kinkkua. Ja aivan päällimmäiseksi lätkää majoneesilla  ja sinapilla voideltu leipäpala. Leikkaa leivät kolmioiksi.
Sekoita pienessä kulhossa kananmunat ja jauhot. Kulhoon pitää mahtua äsken valmistamasi leipä. Kuumenna paistinpannulla öljyä kuumaksi. Dippaa leipä molemmin puolin kananmunaseokseen ja laita paistumaan pannulle. Muista vahtia ettei leipä pääse kärähtämään! Paista leivät molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Nauti joko amerikkalaisittain hillon ja tomusokerihunnun kanssa tai suomalaisittain ihan vikka salaattia kyytipoikana.

P.S. Jos haluat pysyä samoissa tunnelmissa, käypä kurkistamassa tästä arvostelua Aleksandre Dumas'n menestysromaanista Monte Criston kreivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti